Se & Göra

Kullahalvön och Bjärehalvön lockar till fantastiska familjeutflykter året runt. Inte nog med att vi har Sveriges längsta sandstrand i närheten, i krokarna ligger även sommarrodel, zipline, mountainbikebanor och massvis av spännande platser att utforska inom en liten yta.
Som gjort för utflykt! På den här sidan tipsar vi om saker att göra i vårt närområde.

 

Padel

Hotell Erikslunds padelbanor

Ta chansen att kombinera en härlig hotellvistelse med att utmana en vän eller familjemedlem i padel.

I vårt padelpaket ingår 1,5 timme padel på våra egna banor strax utanför entrén. Efter en tuff match sätter ni er till bords för en 2 rätters middag. Sen sover ni gott i något av våra trevliga rum och nästa morgon serveras en härlig frukostbuffé.
Läs mer här

 

Hos oss hittar ni 2 dubbelbanor och 1 singelbanan, rakt utanför dörren!

Vi har döpt dem till Kulla, Bjäre och Rönne. 
Behöver du hyra rack eller köpa bollar ordnar vi det i receptionen.

Bokning av padelbana online

Boka din bana här

Vårt område

Naturkartan

Som en del av destinationen Rönne å och Ringsjön finns vi med på Naturkartan. 

Det är en digital karta där du kan se vad som finns i vår omgivning. 

Kartan går att använda i webläsare eller ladda ner som en app, kostnadsfritt. 

 

Läs mer om destationen här 

Rönne å och Ringsjön

 

Kartan hittar du här

Naturkartan

Golf

Golf i toppklass

Nordvästra Skåne är känt som Skandinaviens bästa golfdestination. Här kan du spela golf på slående vackra och välskötta golfbanor, på sommargreener nästan året om. Med Hotell Erikslund som utgångspunkt når du över 25 banor inom 10 minuters avstånd. Banorna är kända för sina dramatiska vyer, böljande landskap och greener i toppskick. 
Läs mer om vårt Golfpaket här

Fiske

Fiske i Rönneå och Vegeå

Rönneå rinner från Ringsjön till Skälderviken. I Ängelholms kommun kan man köpa fiskekort på sträckan ”Gåsahalsen” till mynningen. Det populäraste fisket är efter lax och havsöring. Ån är västkustens sydligaste vattendrag med ett självreproducerande bestånd av atlantlax. I Rönne å finns också bl.a. abborre, gädda och vitfisk.

Fisket är fritt för barn och ungdomar under 14 år. Övriga köper fiskekort i hotellreceptionen
Vegeå bjuder på ett trevligt vårfiske efter havsöring. Förutom havsöring så finns det bland annat gädda, abborre, id, mört, braxen och löja.
Fisket är fritt för barn och ungdomar under 15 år. Övriga köper fiskekort i hotellreceptionen

Cykling

Cykla mountainbike eller landsväg

En bit från hotellet kan du cykla en mängd olika cykelrutter t ex. Kattegatsleden, en led som har ett unikt havsnära läge. Du cyklar över vackra Kullahalvön som är fylld med konst, gårdsbutiker och loppisar. Sträckan är en blandning av böljande fält och hög, kuperad terräng.

Hotell Eriklsund är certifierade som Bike Approved och erbjuder dig som cyklist:

Tryggt förvar av cykel
Möjlighet till avspolning av cykel
Cykelpump
Vatten till vattenflaskan
Kontaktlista på ”cykelräddare” (om du får punktering).

Västersjöturen

Turen börjar i centrala Ängelholm och går förbi Vejbystrand där man viker man av inåt land på landsväg och fortsätter genom jordbrukslandskap upp till Västersjön.

Mestadels asfalt, kortare sträckor grusväg. Landsvägscykling ca 95 km.
Vallåsen Bike Park, bara 35 min bort är en av Sveriges populäraste cykelparker! Hit vällfädar downhillfantasten. Här finns cykeluthyrning och möjlighet att boka lektioner. Granne med Vallåsen hittar ni Kungsbyggets Cykelpark med MTB-leder, pumptracks och flowbana med hopp och pumpknölar. 


Fråga oss, vi berättar gärna mer!

Vandring

Vandring för både den som söker utmaning eller strosar

På Hotell Erikslund är vi omgivna av spännande natur som väntar på att bli utforskad. Här kommer några vandringsförslag:
Kullaleden
Kullaleden är en del av Skåneledens delled SL 5 runt Kullahalvön från Helsingborg, via Höganäs, Kullaberg, Arild till Utvälinge. Leden är 70 km lång och erbjuder många varierade upplevelser längs sträckan. Kullaleden

Vegeåleden och Öjabäcksleden
Vegeåleden startar inne i Strövelstorp och går ut till Vegåns mynning, ca 8 km. Ingår i IVV - Internationella Folksportförbundets vandringar. 
Öjabäcksleden är en 4,5 kilometer lång vandringsled mellan byarna Ausås och Strövelstorp. Vandringen innehåller kulturell och historisk information längs ledens sträckning. Mer information finns på Strövelstorps Byalags hemsida.
Skåneleden
Att vandra längs Skåneleden är spännande och ger dig en chans att verkligen uppleva den otroliga mångfald av natur och kulturupplevelser som Skåne har att erbjuda. Skåneleden är mer än 100 mil lång och uppdelad i 89 dagsetapper.  Skåneleden


Läs mer om vandring och motionsslingor här
https://www.engelholm.se/uppleva-och-gora/idrott-motion-och-friluftsliv/leder-och-motionsslingor.html

Stränder och bad

Njut av sommarvärmen i vår vackra bygd!

Besök Havsbaden i Ängelholm.
Med en 6 kilometer lång sandstrand från Sibirien i söder till Skälderviken i norr.
För våra fyrbenta vänner finns det hundbad i Sibirien samt norr om piren i Skälderviken.

Mölle

Längst ut på Kullahalvön i nordvästra Skåne ligger den pittoreska orten Mölle, som i slutet av 1800-talet var en av Sveriges finaste badorter. Det var då Mölle gjorde sig ett namn som ett syndens näste, eftersom att kvinnor och män här badade tillsammans, något som på de flesta andra håll vid den här tiden var fullständigt otänkbart. 

Andra fantastiska stränder i närheten av hotellet:

Råbocka
Lingvallen
Skepparkroken
Magnarp
Sibirien
Vejbystrand 
Ugglehults badplats vid Västersjön (sötvattensbad)
Farhultsbadet

Paddla på Rönneå

Stisses kanotuthyrning.

Här kan ni hyra kanot, kajak eller SUP.Transporter ombesörjes efter önskemål.
Paddla längs öppna landskap, genom doftande tallskog och lummig lövskog - rakt genom centrala Ängelholm. Här är det lugnt vatten och inga svåra passager. En lätt paddling som passar hela familjen.
Läs mer och boka här

Stisses kanotuthyrning

 

Upzone Äventyrspark

Upzone Äventyrspark – tuffa utmaningar på hög höjd

Ett riktigt familjeäventyr med spännande höghöjdsbanor uppe i trädtopparna. Detta är en häftig och tuff utmaning för hela familjen. I äventyrsparken kastar ni er ut i linbanor, balanserar endast på grenar, klättrar i nät och svinga er i lianer.
Det finns sex olika banor med olika svårighetsgrad upp till 15 meters höjd. På varje bana finns det minst en linbana, den längsta är 114 meter lång. Naturligtvis får du hyra säkerhetsutrustning (sele och hjälm) och ta del av en säkerhetsinstruktioner.
Mer information om Äventyrsparken hittar du här.

Norrvikens trädgård

Norrvikens Trädgårdar – Sveriges vackraste park !

På Hallandsåsens sluttning ligger historiska Norrviken

Norrvikens trädgårdar omfattar flera olika trädgårdsrum med en italiensk barockträdgård, en renässansträdgård, en klosterträdgård, en orientalisk trädgård och en japansk trädgård. Här finns också en stor fruktträdgård.

Huvudbyggnaden, Villa Abelin, inrymmer butik, restaurang och galleri.

Utöver trädgården är Norrviken en plats för konserter, teatrar, mässor och utställningar, en unik mötesplats och en attraktiv bröllopsplats. Norrviken är också en spännande plats för barnen med alla gröna ytor att springa runt på, här finns även en stor lekplats och en sagoslinga.

Här hittar du mer om Norrvikens trädgårdar.

Kullaberg

Vackra och vidunderliga Kullaberg

Kullaberg är ett annorlunda och spännande utflyktsmål för familjen och uppskattas gärna av de något större barnen. Kullaberg ligger 30 min från Hotell Erikslund. Kullaberg är ett av Sveriges mest besökta naturreservat. Här finns grottor, skog, klippor, vandringsleder för alla nivåer och åldrar. För den mer äventyrslystne är klättring och kajak två populära aktiviteter. 

Grottor på Kullaberg
Kullabergs mytomspunna grottor sätter fantasin i rörelse hos både vuxna och barn. Det finns mer än 20 grottor på Kullaberg, alla är strandgrottor längs havet och besöks bäst från båt. En del av grottorna var bebodda redan under stenåldern.
Det finns en hel del sagor och sägner inspirerade från detta naturens vilda område såsom Kullamannen och Palnatoke.

Mer information om Kullabergs naturreservat hittar du här.

Kungsbygget Äventyrspark

Kungsbyggets Äventyrspark

Kungsbyggets Äventyrspark ligger vackert på Hallandsåsen, ca 35 min från hotellet. Här erbjuds aktiva upplevelser med sommarrodel, zipline, höghöjdsbana, klättertorn, cykling och bungy rocket.

 

Sommarrodel är en fantastisk upplevelse som passar hela familjen. Rodelbanan i Kungsbyggets Äventyrspark på Hallandsåsen slingrar sig hela 935 meter ner genom skog och mark!

Zipline passar familjer som vill ha en fartfylld upplevelse. Hängande i luften, i en sele fastspänd på en vajer flyger du över träd och skog i en imponerande hastighet. Med 70 meters fallhöjd och 660 eller 740 meter lina, flyger ni nerför Hallandsås vackra sluttning.
Läs mer om Sommarrodel på Kungsbyggets Äventyrspark

Hallands väderö

Hallands Väderö – ett utflyktsmål för hela familjen

Här finns äventyret, fantastiska naturupplevelser, orörda vikar, och ett rikt djurliv. 
Vattnet på Hallands Väderö är klart och fint, perfekt för olika aktiviteter såsom snorkling och krabbfiske med barnen. På sommaren kan familjen hitta en orörd vik där ni kan bada, sola på klipporna, promenera och titta på sälar ute på kobbarna.
Ön är inte större än 3 kvadratkilometer, men på den ytan ryms förvånansvärt mycket – som till exempel bokskog med gamla knotiga klätterträd, trolska kärr, betesmarker som sträcker sig ned mot havet där korna lugnt går och betar och klapperstensfält. Och ute i vattnet bildar de små klippskären och kobbarna Hallands Väders egen skärgård. Vill ni inte vandra på egen hand finns det skyltade vandringsstigar. Om ni har tur kan ni här få syn på knubbsäl och gråsäl som simmar i vattnet eller vilar ut på någon kobbe. För att komma ut till Hallands Väderö åker man ut med Väderötrafiken ifrån Torekov hamn. Mer information från Värderötrafiken hittar du här. 

Järnvägens Museum i Ängelholm

Järnvägens Museum – upplevelsemuseet för alla åldrar!

I spännande miljöer lär du och barnen känna rallare, banvakter och alla andra som byggde och utvecklade järnvägen. I utställningen möts historia och nutid. Att färdas i ånglok vid förra sekelskiftet eller i förarhytten på ett modernt lok idag – i simulatorn LOCOMOTION känner ni skillnaden!
På den stora modelljärnväg presenteras järnvägshistorien med en filmshow och rullande tåg från alla epoker.
Järnvägens Museum är både ett historiskt och tekniskt museum. Här presenteras järnvägens historia på ett spännande och informativt sätt.

Det händer alltid något på museet – tillfälliga utställningar, skollovsaktiviteter, veterantågsturer, familjedagar och mycket mer.
Här kan du läsa mer i Järnvägsmuseet